Schoonmaken scheermachine

Scheerkoppen kosten tegenwoordig bijna de helft van de kostprijs van een nieuw toestel. Om deze 50% extra toch jaarlijks te besparen is het ten zeerste aangeraden om uw scheermachine goed te onderhouden. Door uw toestel proper te houden zal u de levensduur van uw scheermessen met minstens de helft verlengen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Stap 1

Doe de scheerkop van het scheerapparaat open en spoel zowel de binnen- en de buitenkant met stromend, lauw water.

Stap 2

Maandelijks reinigt u de scheerkop best een keer met een borsteltje. Verwijder de scheerkop, open het scheerapparaat en trek – met een beetje kracht – de scheerkop los van het toestel. Verwijder vervolgens het vergrendelingsplaatje, haal de scheermessen eruit (hou de onderdelen samen, want deze zijn op elkaar afgestemd) en borstel deze af tot alle vuiltjes weg zijn.

De meeste merken verkopen tegenwoordig reinigingssystemen die werken met een reinigingsmiddel en/of een cartridge. Men plaatst hierin het scheerapparaat met de kop naar onder. Intussen wordt het toestel volledig gereinigd, gedroogd en de batterij opgeladen. Dit kan een leuk en vooral handig idee zijn als u het keer op keer schoonmaken beu bent.

Tot uw service!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *