Verbinden met een wifi-netwerk

Hoewel het voor ‘de jeugd van tegenwoordig’ de gemakkelijkste en normaalste zaak van de wereld is, is het voor anderen toch even zoeken. Want hoe verbindt u uw telefoon nu precies met een wifi-netwerk? Meestal wordt de gsm in de winkel al opgestart en voor een groot deel ook ingesteld, maar wat moet ik doen als ik eenmaal thuis ben en met de wifi wil verbinden? Wat als u er even tussenuit gaat en toch – via de wifi van het hotel – de thuisbasis op de hoogte wil houden? Ik stelde dit stappenplan op om u te tonen dat ook een wifi-verbinding instellen ‘a piece of cake’ is, zoals de gsm-generatie het zou uitdrukken.

Stap 1

Ga naar de instellingen van uw smartphone en kies ‘Wifi’.

Stap1

Stap 2

Zorg ervoor dat de schakelaar van Wifi op AAN staat, zodat u alle mogelijke wifi-netwerken binnen uw bereik kan zien. Met deze netwerken zou u mogelijk verbinding kunnen maken.

Stap 2Stap 2-2

Stap 3

Druk op de naam van het Wifi netwerk waarmee u wil verbinden. Bij u thuis staat de naam hiervan meestal op een sticker op de modem, of in het boekje dat u van Telenet hebt gekregen bij de installatie hiervan. Dan krijgt u de mogelijkheid om het wachtwoord van het netwerk in te geven. Dit staat gewoonlijk ook op de sticker, onder de naam van het netwerk of opnieuw ook in het boekje van Telenet.

Stap 3

Stap 4

Als u het wachtwoord correct heeft ingegeven, gaat er onder de naam van het wifi-netwerk “verbonden” staan. Dit betekent dat u nu naar hartenlust kan surfen op het internet. Veel plezier!

Stap 4

Tot uw service!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *