Hoe kies ik de beste wasmachine?

Een keuze maken in verband met de aanschaf van een nieuwe wasmachine is zeer moeilijk. Wat is precies het verschil tussen al die duizenden modellen die momenteel de markt overspoelen?

Hieronder heb ik enkele punten opgesomd die u kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 • Zuinigheid:  De zuinigheid is op lange termijn zeer belangrijk bij het maken van uw keuze, aangezien hij aangeeft hoeveel uw wasmachine verbruikt aan elektriciteit en water. Omdat de elektriciteit – en waterrekeningen blijven stijgen, zal ook de jaarlijkse kost van uw wasmachine stijgen.
 • Toerental: Hoe hoger het toerental van een wasmachine is, hoe meer rotaties het toestel kan aanspreken om uw was “uit te zwieren”. Dit wil zeggen dat het toestel na de wasbeurt uw wasgoed gaat zwieren, zodat het relatief droog uit de wasmachine komt. Dit maakt het werk en de belasting voor uw droogkast of wasrek veel lichter.
 • Inhoud: De inhoud die wordt aangeduid bij een wasmachine (bijv. 9kg, 8kg,…) geeft weer hoeveel wasgoed er in de trommel van de wasmachine gestoken kan worden. Een grotere trommel heeft niet alleen voordeel in verband met de hoeveelheid was die u erin kan steken, maar ook in verband met de staat waarin de was uit het toestel komt. Omdat de was meer ruimte heeft om rond te draaien in het toestel, zal hij minder gekreukt zijn. Ook heeft een toestel met een grotere inhoud, een stevigere ophanging en motor om dit aantal kilo’s te kunnen verwerken.

Tot uw service!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

2 reacties op “Hoe kies ik de beste wasmachine?

  Lauren de Bruijn

  (12 december 2017 - 15:53)

  Ik wist niet dat dat het beter is om een wasmachine met een grotere trommel te kopen omdat de was meer ruimte heeft om rond te draaien in het toestel en hij minder gekreukt zal zijn! Ik wil een nieuwe wasmachine voor mijn oma kopen omdat haar oude kapot is. Ik zal een wasmachine met de grotere trommel kopen! Bedankt voor het advies.

   Catronics

   (22 december 2017 - 13:54)

   Beste Lauren,
   We zijn heel blij dat we u juist geadviseerd hebben.
   We wensen jouw oma nog heel veel plezier met haar nieuwe wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *