Facebook en uw data-verbruik.

Ik zeg altijd : ‘Een verwittigd man is er twee waard!’

In de winkel krijgen we namelijk regelmatig meldingen van zeer hoge facturen naar aanleiding van overmatig data-verbruik. Na even zoeken, hebben we vastgesteld dat de Facebook App hiervan de oorzaak is. Zonder dat u het weet, wordt er namelijk ontzettend veel data verbruikt door video’s die op uw nieuwsoverzicht verschijnen. Daarom mijn volgende tip om ongewenste hoge kosten te vermijden :

Zet uw instellingen correct.

1. Ga naar uw Facebook App en druk rechtsboven op de 3 liggende streepjes om naar ‘Instellingen’ te gaan.
screenshot_2017-01-23-14-28-57

2. Hier kiest u voor de “Appinstellingen”.
screenshot_2017-01-23-14-29-12

3. Onderaan ziet u de optie “Automatisch afspelen”. Selecteer deze.
screenshot_2017-01-23-14-29-25

4. Daar vinden we de grote boosdoener. De Facebook App staat standaard ingesteld op de optie ‘Mobiele data en Wifi-verbindingen’, wat ervoor zorgt dat iedere video op uw nieuwsoverzicht geladen wordt, ook als u hem niet wilt bekijken. Dit brengt hoge kosten met zich mee, die u bij deze alweer gemakkelijk kan vermijden.

screenshot_2017-01-23-14-29-33

Tot uw service!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *