Lenteschoonmaak voor uw computer.

De lente is in het land en dat betekent in veel huishoudens ook tijd voor een grote schoonmaak. Maar beperkt u zich deze keer niet tot uw huis of auto! Het wordt tijd om ook uw computer te plezieren met een lenteschoonmaak.

Enkele tips over hoe u dit best aanpakt :

 1. Malware en Spyware verwijderen
  Dit is essentieel om uw privacy te beschermen. Beide software zorgen ervoor dat uw computer en privacy schade wordt berokkend. Zo is Spyware software speciaal ontwikkeld om te zien wat er op uw computer gebeurt. Los daarvan neemt het ook nog eens geheugen en plaats in en kan het een mogelijke oorzaak zijn van enkele veel voorkomende kwaaltjes van uw PC.
  Stap 1:
  Installeer de gratis of betalende versie van Malwarebytes.
  Malwarebytes is een gratis programma (u hebt ook de optie om dit aan te kopen) dat u de mogelijkheid biedt om uw hele PC te scannen en daarna de gevonden Spyware en Malware te verwijderen.
  Stap 2:
  Start Malwarebytes op en zorg ervoor dat u alle updates uitvoert.
  Stap 3:
  Doe een volledige scan door op “Scan nu” te drukken.
 1. Verwijder programma’s die u niet gebruikt.
  Op elke computer die u aankoopt staan programma’s die u toch niet gebruikt. Deze programma’s kan/mag u zonder problemen van uw computer verwijderen. Doe dit met alle programma’s die u weinig of niet gebruikt. Zij zijn enkel verlies van geheugen en zorgen voor vertraging bij het opstarten.
 1. Ruim uw schijf op!
  Op elke Windows PC staat standaard de functie “Schijfopruiming”. Om dit snel te vinden drukt u bij Windows 10 op het vergrootglas linksonder en typt u “schijfopruiming” in de zoekbalk. U opent deze functie door simpelweg op het gevonden zoekresultaat te klikken.

  1. Druk op ‘systeembestanden opschonen’.
  2. Vink bij de resultaten elk kadertje aan.
  3. Druk op OK.

Deze 3 tips zijn nog maar het topje van de ijsberg, maar meer dan voldoende om de eerste schoonmaakbeurt grondig en goed uit te voeren.

Veel succes!

 

 

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *