Verschil Dyson – Miele stofzakloze stofzuigers

Al jaren is Dyson dé marktleider en innovator wanneer het over stofzuigers zonder stofzakken gaat. Keer op keer brengen ze een stofzuiger op de markt met een uitstekende werking. Ook de kleine details die zorgen voor een groter gebruiksgemak, maken van Dyson het stofzuigermerk bij uitstek.

Maar andere merken zitten Dyson op de hielen. Zo heeft Miele sinds kort ‘Blizzard’ op de markt gebracht, ook een stofzuiger zonder stofzuigzakken. Maar wat zijn de verschillen met de Dyson toestellen? We zetten het even op een rijtje voor u.

Filter:

Dyson:

De nieuwe Dyson stofzuigers gebruiken geen filters meer. Deze toestellen werken met Cinetic Cyclones; kleine trechtertjes die voorzien zijn in de opvangbak. Deze trechtertjes gaan trillen bij het stofzuigen en duwen de stofdeeltjes opzij, waardoor enkel de zuivere lucht doorgelaten en opnieuw uitgeblazen wordt. De stofdeeltjes blijven achter in de opvangbak.

Miele:

Bij de Miele Blizzard gebeurt de scheiding van de stofdeeltjes en schone lucht in 2 fasen. Tijdens de eerste fase wordt de lucht circulair rondgestuurd. De “vortex” met zijn centrifugale krachten zorgt ervoor dat de grotere stofdeeltjes naar buiten worden geduwd en in de eerste opvangbak terechtkomen. De luchtstroom wordt dan verder gedreven naar een ingebouwde hepa-filter. Deze filter houdt al het fijnstof vast zodat er enkel schone lucht naar buiten gaat. Wanneer de filter vol is, krijgt u de melding op uw toestel met de vraag hem te reinigen. De reiniging is een ingebouwde functie en de filter moet hiervoor niet uit het toestel gehaald worden.

Beweging:

Dyson:

De Dyson Big Ball is in feite een grote bal waarin de motor gehuisvest is. Dankzij de lage ligging van de motor, ligt ook het zwaartepunt zeer laag. Hierdoor kan het toestel niet kantelen en is het meer wendbaar. Indien het toestel toch omkantelt, gaat het zonder enige hulp terug naar de beginpositie. Bij het aansluitpunt van de slang wordt de stofzuiger nog ondersteund door een klein wieltje dat mee het gewicht draagt.

Miele:

De Miele Blizzard beweegt met behulp van 4 wieltjes onderaan die het omkantelen voorkomen. Wanneer het toestel toch op zijn zij terecht komt, dient u het wel manueel recht te zetten.

Ledigen opvangbak:

Dyson:

De opvangbak van Dyson heeft intern een rooster in de vorm van een cilinder dat in eerste instantie het grotere vuil tegenhoudt. In vroegere modellen was er een staafje voorzien waarmee u dit proper kon schrapen, maar omdat dit minder hygiënisch was, kwam Dyson met een oplossing. Wanneer u nu de knop om de opvangbak te openen induwt, schraapt er ook een rubberen rand rondom de cilinder. Zo is de opvangbak volledig proper en belanden alle vuiltjes meteen in de vuilbak.

Miele:

Bij Miele is de opvangbak nog niet zo ontwikkeld als bij de Dyson sledestofzuigers. Bij de Blizzard is er op de opvangbak een gele knop voorzien die de bodem ervan opent waardoor het meeste vuil er al uitvalt. Hiernaast is er nog een filterstuk voorzien aan de binnenzijde van de opvangbak dat manueel verwijderd kan worden. Ook hieruit kan nog een vuiloverschot komen.

Besluit:

De drie punten die we hierboven hebben besproken, zijn de belangrijkste eigenschappen van een sledestofzuiger zonder stofzakken. De actieradius, de stofzuigmond en de mogelijke accessoires kunnen – afhankelijk van het model – nog verschillen, maar dit verschil is vaak verwaarloosbaar. Alles op een rijtje gezet, valt het op dat Miele met zijn eerste toestel in dit segment een enorm goede prijs/kwaliteit aflevert. Dyson heeft dan weer een jarenlange ervaring en biedt standaard 5 jaar waarborg op onderdelen en werk. Hun weloverwogen ontwerpen zorgen ervoor dat u steeds een absoluut toptoestel in handen heeft.

Post Author: Catronics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *