Synchroniseren van uw Android Telefoon via Google

 

Veel mensen plaatsen nog steeds hun contacten enkel op de SIM-kaart en/of telefoon. Dit is geen groot probleem wanneer enkel uw telefoon het begeeft, maar wat als uw gsm gestolen wordt of in het water valt en de waterschade hem fataal is ? Wij merken op dat er weinig mensen zijn die hun gsm synchroniseren met een Gmail account, terwijl dit eigenlijk de beste manier is om al uw contacten, gegevens en foto’s veilig te bewaren, zelfs met een defecte of verloren telefoon.

Hoe moet u hieraan beginnen?

Stap 1

Ga naar ACCOUNTS onder instellingen en selecteer daar de mogelijkheid “Account toevoegen”.

Stap1

Stap 2
Kies nu welk account u wil toevoegen. In dit geval is het een “Google” account.

Stap2

Stap 3
Beslis of u een nieuw account wil aanmaken of uw bestaande …@gmail.com e-mailadres wil gebruiken om met uw telefoon te synchroniseren.

Stap3

Stap 4
Geef uw voor- en achternaam in.

Stap4

Stap 5

Kies een gebruikersnaam. Dit is hoe uw Gmail/Google/… -account er uiteindelijk zal uitzien. Dit mag uw voornaam en achternaam zijn in combinatie met een cijfer, of iets helemaal anders. De keuze is aan u.  Probeer zo origineel mogelijk te zijn. Zo verkleint u de kans dat de gebruikersnaam al in gebruik is. Google zal dit ook steeds aangeven en zal meteen een aantal alternatieve voorstellen doen.

Stap6

Stap 6
De belangrijkste stap : een wachtwoord instellen. Des te sterker uw wachtwoord, des te moeilijker het voor iemand is om ‘in te breken’. U dient er wel rekening mee te houden dat u het wachtwoord zelf niet mag vergeten!

Stap7

Stap 7
Google heeft standaard een aantal herstelopties mogelijk gemaakt, voor in het geval u uw wachtwoord toch vergeten bent. Deze opties kan u best instellen.

Stap8

Stap 8

De hersteloptie geeft u de mogelijkheid om via een sms uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Kiest u voor de hersteloptie via email, dan vult u hier uw emailadres in, zodat u uw wachtwoord opnieuw kan opvragen via mail.

Stap9

Stap 9
Hierna moet u enkel nog op “ik ga akkoord” klikken en uw Google account is klaar!

Stap10

Stap 10
Kijk nog even na of u een groen synchronisatiebolletje hebt. Aanwezig? Dan mag u op uw twee oren slapen; uw bestanden zijn veilig!

stap11

Uw contacten, e-mailberichten, agenda, … worden nu automatisch gesynchroniseerd, zodat u veilig en zonder zorgen uw smartphone verder kan gebruiken.

Veel plezier!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *