Synchroniseren van uw Apple telefoon via iCloud

Meer en meer mensen hebben tegenwoordig een toestel van Apple, maar weinig mensen weten eigenlijk hoe ze hun Apple-ID moeten aanmaken, laat staan hoe ze hun wachtwoord te weten kunnen komen. Daarom schreef ik dit stappenplan om uw Apple-toestel te synchroniseren.

Stap 1
Druk op uw beginscherm op de knop “Instellingen”.
Stap1

Stap 2
Ga naar “iCloud” of “Mail, Contacten, Agenda’s.
Om de reden dat dit stappenplan met een toestel in gebruik is gemaakt, selecteren wij de optie “Mail, Contacten, Agenda”.
Kies hier voor “Nieuwe account”
Stap2

Stap 3

Kies nu voor “Icloud”. Via dit stappenplan kan u, zoals u ziet, eventueel ook een ander e-mailaccount instellen.
Stap3

Stap 4

Indien u al een iCloud-account heeft, kan u hiermee inloggen. Als u dit nog niet heeft kan u onderaan klikken op “Maak nieuwe Apple ID aan”.

Stap4

Stap 5
Geef uw geboortedatum in.
Stap5

Stap 6

Geef uw voor- en achternaam in op de daarvoor voorziene tekstvakken. Stap6

Stap 7
Hier kan u kiezen of u een nieuw e-mailadres aanmaakt van iCloud of u uw huidige e-mailadres gaat gebruiken. Om de hoeveelheid e-mailadressen binnen de perken te houden, kiezen wij hier om ons huidige e-mailadres te gebruiken.
Stap7

Stap 8
Vul uw eigen e-mailadres in.

Stap8

Stap 9
Nu vraagt men om zelf een wachtwoord te verzinnen. Hou er rekening mee dat het wachtwoord uit minimum 8 tekens moet bestaan, waarvan minstens één kleine letter, één hoofdletter en één cijfer.

Stap9

Stap 10
Om de beveiliging van uw account te verzekeren, vraagt Apple ook steeds om 3 beveiligingsvragen in stellen. U neemt best iets dat u kan onthouden, maar dat ook niet te voor de hand liggend is. Zo bent u steeds zeker van uw veiligheid.

Stap10Stap11Stap12

Stap 11
Moest u uw wachtwoord verliezen of vergeten, dan bestaat er gelukkig nog een hersteladres. Naar dit e-mailadres kan Apple een link versturen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, moest u het vergeten zijn.

Stap13

Stap 12
Kies of u updates wenst te ontvangen via e-mail of niet. De updates worden voornamelijk gebruikt om nieuwe producten of updates van uw eigen toestel aan te kondigen.

Stap14

Stap 13
Lees de algemene voorwaarden door en klik op ‘Akkoord’, indien u ermee akkoord gaat.

Stap15

Stap 14
Uw Apple-ID is nu aangemaakt ! U kunt deze bewaren door rechtsboven op “Bewaar” te klikken. Hierna krijgt u nog een e-mail van Apple met een link in, waarop u moet klikken om uw Apple ID te activeren. Als dit gebeurd is, kan u hier selecteren wat u steeds wenst te synchroniseren. Zoals u ziet kan u bijvoorbeeld uw contacten synchroniseren. Zo bent u steeds zeker dat uw contacten bewaard blijven, ook als uw toestel defect of verloren is.

Stap16

Ziezo, uw Apple-ID is ingesteld en uw contacten zijn veilig. Ook uw iCloud is ingesteld, zodat u apps kan downloaden en aankopen kan doen zonder eventuele zorgen om veiligheid.

Tot uw service!

Ludo

Post Author: catronicsjoachim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *